به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه السفیر لبنان، در این تظاهرات دهها هزار تن از مخالفان جنبش النهضة با حضور در خیابانهای این کشور استعفای دولت را خواستار شدند.
بنا به گزارش حزب ندای تونس، از مخالفان جریان حاکم این کشور دهها هزار تن در این تظاهرات حضور داشتند.
این در حالی است که خبرگزاری فرانسه نیز تعداد شرکت کنندگان را حدود 150 هزار تن اعلام کرد. شرکت کنندگان با سردادن شعارهایی علیه جنبش النهضة و شعارهایی از جمله زنان تونسی مسلمان هستند نه اسلامگرا اقدامات جنبش النهضة را محکوم کردند.
شرکت کنندگان همچنین جنبش النهضة را به تلاش برای از بین بردن دستاوردهای ملی تونس متهم و اعلام کردند: تا زمان پاسخگویی دولت به خواستههایشان و انحلال مجلس موسسان تونس و تشکیل دولت تکنوکرات به تظاهراتشان ادامه میدهند.
از سوی دیگر، صدها تن از حامیان جنبش النهضة نیز با تجمع در خیابان حبیب بورقیبة در مرکز تونس تظاهراتی را تحت عنوان "زنان تونس ستون انتقال دموکراسی و وحدت ملی هستند" برگزار کردند.
در این تظاهرات شرکت کنندگان پرچمهای تونس و جنبش النهضة را حمل میکردند و با سردادن شعارهایی از جمله "جانم فدای مشروعیت" و "ملت خواهان ادامه حکومت النهضة" است حمایتشان را از جنبش النهضة اعلام کردند.
در همین راستا شبکه خبری العربیه اعلام کرد: مخالفان جنبش النهضة امروز (چهارشنبه) تظاهراتی را علیه دولت این کشور برگزار میکنند.
این تظاهرات تحت عنوان "هفته رفتن" و به مدت یک هفته از امروز برگزار میشود.
منصف مرزوقی، رئیس جمهوری تونسی نیز روز سهشنبه در سخنانی به مناسبت روز زن خواهان تشکیل دولت وحدت ملی برای خروج تونس از بحران سیاسی موجود شد.
وی از مجلس ملی موسسان، که مسئول تدوین قانون اساسی جدید در تونس است خواست به کار خود بازگشته و زمان انتخابات را تعیین کند.
مرزوقی ادامه داد: تونس نیاز به دولت وحدت ملی دارد که در آن تمام احزاب سیاسی مشارکت کنند و نیز برگزاری انتخاباتی آزاد و 100 درصد شفاف که تمامی تضمینها در آن به شرکت کنندگان ارائه شود.
علی العریض، نخست وزیر تونس نیز به آغاز اقداماتی برای انجام مذاکرات با احزاب مختلف تونسی اشاره کرد.
ناآرامیها در تونس از زمان ترور محمد البراهمی و شکری بلعید دو تن از چهرههای فعال تونسی در این کشور آغاز شد.